«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Там був другий літак”, – Іран розкрив нові подробиці про кaтaстрoфу українського літака

У небі над столицею Ірану в момент запуску ракети по пасажирському літаку “Міжнародних авіаліній України”, виявляється, був ще один лайнер, але його не збили.

Офіційний Тегеран намагається хоч якось виправдати дії своїх військових за фатальну помилку з Boeing 737, тому придумав новий привід: майже одночасно з літаком МАУ в небі з’явився катарський лайнер, але його екіпаж вів себе “правильно”, тому по ньому і не почали стріляти .

Так, заступник голови комітету з міського будівництва іранського парламенту Абу аль-Фадил Мусаві Беюк розповів, що в ту фатальну ніч, коли збили український “Боїнг”, в небі над Іраном було ще й катарське повітряне судно.
 
За словами іранського чиновника, коли другий літак увійшов в повітряний простір Ірану, то відразу ж повідомив іранським диспетчерам про своє місцезнаходження. Ті поставили до відома військових, і катарський лайнер “пролетів як зазвичай”. Однак не варто забувати одного: ми точно не знаємо, повідомляв чи пілот українського “Боїнга” про своє місцезнаходження, оскільки всі, хто перебували в той час на його борту, мертві і слово на свій захист сказати не можуть. Іранська ж сторона, навіть якщо у неї і були такі дані, судячи з усього, надавати їх не буде, оскільки її положення ще більше погіршиться.

Як пояснити настільки “несподіване” виступ іранського парламентарія через вже досить великий час з моменту катастрофи? Дуже просто: йде протистояння з США, Іран в ньому явно не перемагає, а катастрофа Boeing 737 вдарила по і без того не ідеального іміджу країни на міжнародному рівні. Але головне: загибель величезної кількості людей, в числі яких більшість були іранці, привела до масових протестів і всередині країни.

Тому, щоб якось утримати хитаються під собою крісла, влада Ірану шукають привід, щоб якось заспокоїти хоча б свій народ. І тепер вони, приводячи в приклад літак Катару, намагаються перекласти хоча б частину відповідальності на загиблих українських пілотів: мовляв, ті нібито «не повідомили” диспетчерам про те, що пролітали в небі Ірану. Наче іранські диспетчери не володіли інформацією про те, які літаки вилітають зі столичного аеропорту і куди прямують. “Отмазки” влади Ірану просто вражають своїм цинізмом!

Все буде Україна