«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Сирник, якого ще ніхто не їв – карамельний з чорносливом

Пропоную приготувати дуже смачний і красивий десерт – карамельний сирник з чорносливом.


Готується такий сирник досить легко і просто – його зможе приготувати навіть господиня чи господар без досвіду.

Якщо чорнослив попався м’який – можете його не замочуйте в окропі перед викладанням на тісто.

Інгредієнти для приготування карамельного сирника:
Тісто:
Какао (порошок) – 2 столові ложки;
Масло вершкове – 120 грам;
Борошно пшеничне – півтори склянки;
Розпушувач – 1 чайна ложечка;
Цукор – 2 столові ложки;
Сметана – 2 столові ложки.
Начинка:
Згущене молоко – 180 грам;
Крохмаль – 2 столові ложки;
Сир – 350 грам;
Чорнослив – 150 грам;
Яйця – 2 штучки.
Як готується карамельний сирник:
Вершкове масло розтопіть разом з какао.
В окремій ємності перемішайте просіяне борошно з розпушувачем, додайте сметану і засипте цукром. Ретельно вимішуйте. Потім додайте шоколадну масу і гарненько замісіть тісто.
Форму для випікання застеліть пергаментним папером. З тіста зробіть дно і бортики, трохи тіста залиште.
Тепер займемося начинкою. Перемішайте сир з яйцями, додайте крохмаль і згущене молоко. Отриману масу кидайте в блендер і гарненько подрібніть. Чорнослив залийте окропом на 5 хвилинок.
Потім дістаньте чорнослив з води і викладіть його першим шаром на дно форми з тістом. Потім залийте начинку. Тісто, яке залишилось натріть на крупній тертці і покладіть зверху на начинку (або притрусіть верх шоколадом).
Тепер відправляємо це все в духовку на 45 хвилинок при 180 градусах. Перед подачею десерт повинен повністю охолонути!

 

Все буде Україна