«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

«Путін відповідальний за тисячі смертей в Україні», - Петро Порошенко

Петро Порошенко вважає, що Володимир Путін несе особисту відповідальність за тисячі загиблих на Донбасі воїнів та мирних жителів.

Про це колишній Президент України та лідер партії «Європейська Солідарність» сказав в інтерв’ю журналісту Сергію Лойку для Радіо Свобода, коментуючи заяви президента Росії про начебто можливу різанину на Донбасі у разі передачі українсько-російського кордону під контроль української армії.

«Путін неодноразово демонстрував, що жодних червоних ліній для нього не існує. У тому числі і щодо сценарію відновлення наступальних дій з боку російської армії. Отже, ця небезпека точно присутня», – стверджує Петро Порошенко.

«Я хотів би нагадати, що різанину на Донбасі у 2014 році почав саме Путін. За його наказом було проведене рішення Державної думи про можливість застосування збройних сил РФ за межами Росії. Воно було напряму пов’язане з анексією Криму та наступною агресією в Донбасі. І загибель тринадцяти тисяч українських громадян, у тому числі і десяти тисяч мирних мешканців у ході цієї різанини або в ході цієї агресії, лежить точно на совісті пана Путіна. Як, власне, і загибель в Донбасі сотень російських громадян», – зауважив екс-президент.

За матеріалами ВолиньPost

Все буде Україна