«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Поляки планують організовувати чартерні рейси для українських робітників

Аграрії в Польщі вже замовили чартер для сезонних робітників з України. Президент служби персоналу промисловців РП Кшиштоф Інглот повідомив, що місцевий бізнес готується до першого  чартерного рейсу. Про це повідомляє sadyogrody.pl.

«Ми хочемо перевезти перших 200 людей з України на фабрики Вроцлава», – сказав Інглот.

У Польщі тепер гостро не вистачає працівників для роботи в сільському господарстві. Коронавірус спричинив надзвичайну ситуацію, яка серйозно зашкодить польським фермерам. Сільськогосподарські виробники не зможуть зібрати урожай без сезонних робітників зі східних країн. Тим часом німецькі фермери знайшли рішення – вони вже привезли сезонних робітників з Румунії.

Польським фермерам не вистачає персоналу для роботи на полях і в садах. Фермери бідкаються, що незабаром потрібно буде збирати спаржу, також скоро дозріє полуниця, а робочих рук бракує.

 

чартери для українських заробітчан

Польські фахівці з ринку праці зазначають, що ніщо не перешкоджає надалі організовувати чартерні рейси для працівників сільськогосподарської галузі. «Чартери  для робітників недешеві, але альтернатива втратити урожай набагато гірша. А охочих українців поїхати на роботу  буде багато», – запевнили польські фахівці на ринку праці.

В рамках програми з порятунку польської економіки «Антикризовий щит», 17 квітня, вступив в силу новий Закон, який дозволяє іноземцям легально перебувати 30 днів в Польщі після закінчення епідемії без необхідності подавати заяви на тимчасову посвідку на проживання.

Зазначимо, станом на 24 квітня у Польщі виявлено 133 нових випадки коронавірусу, померла 31 особа. Всього з початку епідемії в Польщі зареєстровано 10892 випадків коронавірусу, померли 494 особи, одужали 1944 людини.

Разом з тим незрозумілою залишаєтьсяпозиція української влади: готові іноземні країни приймати наших працівників? - чому б ні, домовтесь про прямі потяги, автобуси. Заробітчани - це основне надходження валюти в Україну, це щонайменше 20% податків із покупок, які робляться за кошти, привезені з-за кордону, це відсотки на переказах, це інвестиції в бізнеси

Карантин не для того щоб усі страждали, а щоб убезпечити людей від захворювання. Зробити прямі рейси залізницею, чи автобусами. Люди навіть отові були б до того перебувати 2 тижні на суворій самоізоляції, в нас 2млн громалян повернулось із-за кордону, 24% громадян втратили роботцу в Україні. Нам слід використовувати будь-яку можливість для відновлення робочих місць.

Все буде Україна