Бісквітний рулет з кремом «Кавова насолода»
Для приготування вам знадобиться:
борошно - 350г
цукор - 350г
сода - 1 г
розпушувач - 1г
яйце - 2 шт.
молоко - 250 мл
кава (тепла) - 190 мл
масло рослинне рафіноване - 125 мл
для крему:
вода (окріп) - 2 ст.л.
кава розчинна - 1 ч.л.
вершки (жирність 33-35%, для збивання) - 100г
цукрова пудра - 90г
вершковий сир (типу, Філадельфії) - 500г.
Рецепт приготування:
Крок 01
Для приготування бісквіта змішати в мисці борошно, цукор, соду і харчовий розпушувач для тіста, яйця, пастеризоване молоко, кава і пісна рафінована олія. Перемішуємо тісто обережними рухами до повного з'єднання перерахованих інгредієнтів.
Крок 02
На наступному етапі виливаємо рідке тісто на деко, застелене папером для випічки хорошої якості, рівномірно розподіляючи його по поверхні силіконової лопаткою. Важливий момент - товщина бісквіта повинна бути не більше 2 см. Занадто товста основа буде сухою і може не пропектися. Відправляємо деко з тістом в розігріту до 160С духовку і печемо до готовності. Хороший орієнтир готовності бісквіта - рум'яна кірочка. Можна перевірити готовність тіста дерев'яною зубочисткою: якщо вона виходить з сухою крихтою, то бісквіт готовий. Якщо ж вона виявилася вологою, то продовжуємо випікати далі. Готовий бісквіт ще гарячий від'єднуємо від бортиків дека і охолоджуємо.
Крок 03
Паралельно займаємося приготуванням крему. Для цього підготуємо 2 ст.л. окропу і ложку розчинної кави. Збовтуємо в глибокій чаші блендера на максимальній швидкості холодні жирні вершки до появи стійких піків. Додаємо в отриману масу цукрову пудру і вершковий сир. Щоб крем не був нудотним, вибирайте трохи солонуватий сир. Поступово вводимо в крем каву і знову збиваємо до однорідності. Прибираємо крем в холодильник, щоб він став щільнішим і тримав форму. Пропорції пудри і сиру можна змінювати в залежності від особистих смакових і переваг.
На заключному етапі підрізаємо готовий бісквіт, наносимо на нього крем за допомогою зігнутої спатули, акуратно згортаємо рулет, обертаємо його в поліетиленову плівку, відправляємо в холодильник (для стабілізації). Кавовий рулет з бісквіту з сирним кремом готовий. Смачного!