Зварила борщ,сьогодні вирішила спекти пампушок до борщу. Порція велика на дві форми

16 вересня 2024 р. 12:22

Зварила борщ,сьогодні вирішила спекти пампушок до борщу.

Порція велика на дві форми.

Можна брати половину

Отже для тіста:

500 гр теплої води

25 г дріжджі свіжі

1 ст .л.цукру

Дрібка солі

50 г олія звичайна.

850 г борошно

Приготування:

Замісити звичайне ,дріжджове тісто.

Спочатку зробити опару.В теплій воді розчинити дріжджі,додати цукор, 4-5 ложок борошна,добре розмішати,щоб не було грудок. Дати підійти,має утворитися зверху шапочка.

Додати поступово просіяне борошно,сіль,в кінці олію,замісити тісто. Дати підійти годину.

Відщипувати кульки тіста вагою 60-70 грам.Викладати у форму,застелену пергаментом,залишити на 40 хв щоб у формі добре піднялись.

Змастити збитим яйцем.

Випікати при 170 гр до готовності,приблизно 25-30 хв.

Гарячі змастити часниковою приливкою.

Для цього видавити 3-4 зубки часнику, 50 гр олія,дрібка солі,дрібно посічена зелень.

Це смакота

 

Читайте також