Зварила борщ,сьогодні вирішила спекти пампушок до борщу. Порція велика на дві форми
Порція велика на дві форми.
Можна брати половину
Отже для тіста:
500 гр теплої води
25 г дріжджі свіжі
1 ст .л.цукру
Дрібка солі
50 г олія звичайна.
850 г борошно
Приготування:
Замісити звичайне ,дріжджове тісто.
Спочатку зробити опару.В теплій воді розчинити дріжджі,додати цукор, 4-5 ложок борошна,добре розмішати,щоб не було грудок. Дати підійти,має утворитися зверху шапочка.
Додати поступово просіяне борошно,сіль,в кінці олію,замісити тісто. Дати підійти годину.
Відщипувати кульки тіста вагою 60-70 грам.Викладати у форму,застелену пергаментом,залишити на 40 хв щоб у формі добре піднялись.
Змастити збитим яйцем.
Випікати при 170 гр до готовності,приблизно 25-30 хв.
Гарячі змастити часниковою приливкою.
Для цього видавити 3-4 зубки часнику, 50 гр олія,дрібка солі,дрібно посічена зелень.
Це смакота