«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Зрадника наздогнала карма": ЗСУ ліквідували окупанта з Донецька з позивним "Кореєць"

На війні в Україні ліквідували "полковника" окупаційної армії, який був начальником так званої протиповітряної оборони "ДНР", Дмитра Цхе із позивним "Кореєць". Зрадник із Донецька давно перебуває в базі "Миротворця".

Терорист Ігор Гіркін присвятив покійнику некролог, назвавши його "одним із найкращих і найстійкіших". Про це у Twitter повідомив блогер та український патріот Necro Mancer.

Відомо, що Дмитро Юрійович Цхе народився 1976 року в селищі Чаган Семипалатинської області Казахстану. Проживав же окупант у Донецьку за адресою Ленінський проспект, будинок 146.

У 2017-му він потрапив до бази "Миротворця" як бойовик незаконних збройних формувань – "заступник начальника відділу ППО" так званого командування першого армійського корпусу "ДРН".

Там поки не вказано про його ліквідацію 12 серпня внаслідок "підлого удару". Натомість її підтвердив ексватажок бойовиків "ДНР" Ігор ("Стрєлков") Гіркін. Він заявив, що "Кореєць" воював під його керівництвом у 2014 році в Слов'янську.

"Він очолював найбільш результативну мобільну групу ППО, яка знищила не менше трьох вертольотів ЗСУ із семи збитих у районі міста. Після відходу "Грози" – уже в Донецьку – командував всіма нашими групами ПЗРК", – "розхвалив" окупанта терорист.

Водночас у спільноті окупантів "Портфель Генштабу" стверджується, що Цхе взагалі створив "республіканські" війська ППО. Там також видали, ніби артилеристи бойовиків уже "встигли помститися" за смерть 46-річного загарбника.

Блогер Necro Mancer припустив, що "Кореєць" був просто "ширмою для "їхтамнетів" – формальним прикриттям для профільних військових фахівців із Росії. "Зрадника наздогнала карма. Слава нації, смерть ворогам", – прокоментував ліквідацію чергового окупанта український офіцер Анатолій Штефан "(Штірліц").

Все буде Україна