Інгредієнти:
На 6 л готового салату
Огірки 5 кг
Цибуля 1 кг
Зелень кропу 300 г
Олія без запаху 0,5 л
Оцет 9% 100 мл
Цукор 5 ст. ложок
Сіль 2 повних ст. ложки (або до смаку)
Чорний перець горошком 15 шт.
Лавровий лист 2 шт.
Приготування:
Огірки добре промиваємо під проточною водою.
Великі плоди спочатку розрізаємо вздовж, потім тонкими скибочками поперек. Дрібні огірочки можна просто нарізати кружальцями.
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
Зелень кропу ретельно промиваємо та подрібнюємо за допомогою ножа.
Перекладаємо овочі в глибоку каструлю, вливаємо оцет, додаємо сіль, цукор, спеції та олію.
Ретельно перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь. Постійно помішуючи, масу доводимо до кипіння.
Як тільки огірки змінять колір, знімаємо їх з вогню та швидко розкладаємо у стерилізовані баночки, заповнюючи догори так, щоб сік повністю покривав огірки.
Закриваємо кришками і укутуємо до остигання. Забираємо на зберігання, я зберігаю в підвалі.