«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Зеленський – про пожежу в Харкові: Один із постраждалих зізнався про страшну річ... "Я не розумію тих, хто здає своїх батьків у такі установи"

Президент Володимир Зеленський заявив, що не розуміє людей, котрі віддають своїх рідних на утримання у пансіонати, на кшталт того, який вчора згорів у Харкові.

Про це він сказав під час візиту до місця трагедії 22 січня, а також відвідування в лікарні постраждалих унаслідок пожежі. Коментар глави держави прозвучав в ефірі каналу "Україна 24".

Зокрема, спілкуючись із президентом, один із постраждалих зізнався, що його до будинку для літніх людей віддала донька – через травму спини. Розміщення в закладі, який працював нелегально, коштувало 12,5 тисячі. У "палаті", за словами чоловіка, їх було четверо, троє із них – "психічно нездорові".

"Я не розумію тих, хто здає своїх батьків у такі установи", – відповів на це Зеленський.

Президент вказав на необхідність проведення в Україні глобальної реформи в цій сфері. Також додав, що відповідні комісії щодо пошуку закладів, подібних до харківського, уже створено.

"Ми навіть не знаємо, скільки таких об'єктів є у країні. Держава має створити всі умови для того, щоб літні люди, які потребують догляду та підтримки, мали можливість одержувати якісні соціальні послуги", – процитувала Зеленського пресслужба Офісу президента.

21 січня в Харкові в пожежі в нелегальному будинку для літніх людей "Золотий час" загинуло 15 осіб.

Харківська влада заявила, що заклад працював із порушеннями.

У мережі показали фото та відео з місця інциденту, також стала відомою вартість перебування в нелегальній установі.

З’явилися й адреси трьох будинків, які, ймовірно, належать власнику закладу, де в пожежі загинули люди. А правоохоронці затримали четверту підозрювану в цій справі.

У Харкові повідомили про стан постраждалих під час пожежі.

У п'ятницю, 22 січня, в Харкові оголосили день жалоби за загиблими. А Зеленський оголосив на 23 січня всеукраїнську жалобу через цю трагедію.

Обозреватель

Все буде Україна