Замість пиріжків готую хачапурі по-мегрельськи
Ділюся рецептом приготування:
У сотейник наливаємо 250 мл молока, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і додаємо 60 гр вершкового масла, щоб масло розтопилося. Тепер дочекаємось поки молочно-масляна суміш охолоне до 35%
У глибоку чашу просіємо половину норми борошна 200 гр., додаємо 1 ч.л. солі, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів та перемішуємо. Вливаємо остиглу молочно-масляну суміш до борошна і перемішуємо. Вливаємо 1 ст.л. олії, перемішуємо і додаємо поступово борошно, що залишилося. Кладемо тісто в тарілку і забираємо в тепле місце для підйому на 1 годину.
За цей час приготуємо начинку. Сир 500гр натремо на великій тертці. Відкладемо 4 ст.л. сиру для посипання коржів. У сир, що залишився, додаємо 2 ст.л. сметани для пластичності та соковитості і перемішуємо. Ділимо начинку на частини і робимо колобочки.
Пройшла 1 година, тісто піднялося, обминаємо його і ділимо на 4 частини. Беремо одну частину і розкачуємо в коржик приблизно 22 см, кладемо начинку та формуємо мішечок. Добре скріплюємо.

Зрізаємо зверху хвостик і розкачуємо в коржик діаметром приблизно 180 см. Кладемо на лист. Яйце добре збиваємо і змащуємо коржики. Посипаємо сиром який відставляли.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 220 градусах 15-20 хвилин до рум’яності. Дамо коржикам злегка охолонути і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Інгредієнти:
- Борошно – 370-400 гр.
- Молоко – 250 мл.
- Вершкове масло – 60 гр.
- Соняшникова олія – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сухі дріжджі – 1 ч.л. (або 15гр сирих)
Для начинки:
- Сир сулугуні (сулугуні+бринза) – 500гр
- Сметана – 2 ст.л.