Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- капуста, 1 качан;
- часник, 4 голівки;
- лимон та морква по 4 шт;
- сіль, 10 ст.л;
- цукор, 10 ч.л;
- оцет, 10 десерт.л;
- паприка та лимонна кислота по 2 ст.л;
- вода, 3 л;
- зелень.
Процес приготування
- У рецепті дано кількість продуктів на 2 банки по 5 л.
- Капусту шаткуємо, часник ріжемо часточками, моркву ріжемо брусочками, зелень дрібно кришимо.
- Лимони ріжемо кружальцями.
- У чисту банку укладаємо шар капусти, трамбуємо, посипаємо жменею часнику і з боків ставимо брусочки моркви – це робить заготівлю красивою, але ви можете викласти шар моркви для простоти.
- Так само розставляємо і кілька кружечків лимона.
- Чергуємо таким чином овочі та лимон, заповнюємо банку до верху.
7. За смаком ви також можете додати стручки гострого перчика.
8. У чистій воді розчиняємо сіль та цукор, паприку, інші спеції та оцет, добре перемішуємо маринад
9. Заливаємо його в банки, робимо проколи в капусті та доливаємо, коли маринад опуститься вниз.
10. Зверху укладаємо зелень
11. Закриваємо пластиковими кришками та ставимо в піддон у тепле, темне місце на 3 тижні. При необхідності доливаємо чисту воду і перемішуємо маринад, щоб він був рівномірним за складом.
Капуста виходить дуже оригінальною, ароматною, такий смак, я сподіваюся, доведеться вам до смаку.