Він просто шикарний! Шоколадний бісквіт на кип’ятку
Наприклад, зробіть пюре з бананів і горіхової пасти або просочіть коржі апельсиновим джемом і змастіть вершковим кремом. Варіантів маса, для шоколадного десерту підходить все.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 2 склянки;
- яйця – 2 шт;
- какао – 5 ст.л;
- цукор – 1.5 склянки;
- сода – 1 ч.л;
- розпушувач – 1 ч.л;
- олія рослинна – третину склянки;
- кип’яток – 1 склянка;
- молоко – 1 склянка.
Спочатку просіюємо борошно і змішуємо всі сухі інгредієнти.
Яйця добре збиваємо з рослинною олією і ваніліном.
Змішуємо обидві суміші до однорідності, влити молоко і знову добре перемішати.
У масу влити кип’яток і ретельно вимісити тісто.
Форму для випічки застилає пергаментом, який змащуємо вершковим маслом і виливаємо тісто. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Випікаємо бісквіт 40 хвилин і готовність перевіряємо паличкою.
Виймаємо бісквіт охолоджуємо і розрізаємо на коржі. В якості крему можна взяти банани, подрібнити їх в пюре блендером і перетворити в пюре. Намазати коржі спочатку банановим пюре, наверх покласти горіхову пасту. Прикрашайте за своїм смаком.