«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Війська РФ навмисне затопили в Сіверському Дінці шість своїх танків: Бутусов розкрив причину

Російські окупаційні війська навмисне затопили в Сіверському Дінці в районі Білогорівки шість своїх танків. Зробили вони це для того, щоб техніка не дісталася Збройним силам України.

Про це повідомив головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов. У районі Білогорівки було зведено дві переправи.

"В одному місці три розбиті понтони. Це російські танки, що заїхали у воду, розгорнувши башти назад. Найімовірніше, шість російських танків були затоплені, щоб запобігти їхньому захопленню українськими воїнами після того, як були розбиті понтони нашою артилерією і ворог був вибитий з плацдарму" , – зазначив Бутусов.

За його словами, в районі плацдарму наразі нарахували 73 одиниці пошкодженої та знищеної бойової техніки окупантів, але це не все.

"Я там був особисто і бачив техніку, яка на ці кадри не потрапила. Можу сказати, що йдеться щонайменше про більш ніж 100 знищених одиниць техніки у боях 5-13 травня... Можна тільки уявити величезні втрати у людях. Російське командування змогло створити плацдарм, але потужними атаками наших військ ворога було вибито з нашого берега Сіверського Дінця", – пояснив журналіст.

Варто зазначити, що, за даними американського аналітичного центру Institute for the Study of War, під час спроби переправи через Сіверський Донець Росія втратила 485 окупантів і більш ніж 80 одиниць техніки.

Російські окупанти готуються знову переправлятися річкою Сіверський Донець. У бік позицій захисників України вже попрямували близько 2500 одиниць важкої бойової техніки.

Раніше українські воїни зірвали 9 спроб ворога налагодити понтонну переправу та форсувати Сіверський Донець. ЗСУ розбила всі понтони, знищивши сумарно цілу батальйонну тактичну групу окупантів. Пізніше у мережі з'явилося відео з місця розгрому російських окупантів на річці Сіверський Донець.

Як повідомляв OBOZREVATEL, минулої доби українські воїни ліквідували близько 300 російських окупантів. Загальні втрати Росії в живій силі з початку вторгнення 24 лютого досягли 27 700 осіб.

Все буде Україна