«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Відео. “Навколо була паніка, кричали діти”: українці розповіли, як втекли з турецького Ічмелера

Через сильний вітер і спекотну погоду вогонь швидко поширився на великій території.

Лісові пожежі в Туреччині дісталися до курортного міста Мармарис. Суха і спекотна погода лише сприяє поширенню вогню рекордними темпами.

Як повідомляє кореспондент ТСН.ua, українці, які зараз перебувають на курортах, де горить, збирають свої речі і залишають міста.

Так, турист Дмитро розповів нам, що в невеликому селищі Ічмевір, що під Мармаріс, вирують пожежі. Гасити полум’я допомагають додаткові загони надзвичайників. Залучили і авіацію.

“Ситуація в 15.00 була контрольованою. Вертоліт носив воду з моря, справлявся. Однак почався вітер, тому він не встигав працювати. Вже о 16.00 все вийшло з-під контролю. Пожежа була у нас. За 10 хвилин ситуація різко змінилася. Ми вирішили залишити готель. Взяли тільки техніку, документи, воду. Коли вийшли з готелю, то побачили, як горіло все. Я побачив вогненне торнадо, метрів 50 висотою “, – поділився Дмитро.

Потім, за словами чоловіка, вони взяли електроскутер і поїхали на набережну.

“Навколо була паніка – люди з валізами, кричали діти, все в попелі, дихати досить важко стало. Всі чомусь на машинах почали їхати в Турунч. На набережній почали працювати човна, що перевозили людей в Мармарис. Але не безкоштовно, як виявилося. ми не змогли сісти в човен, тому що не було готівки, тільки карта. на щастя, турки дали нам 100 лір. в Мармарисі ситуація теж була напруженою, але без паніки. Там стояли палатки, давали воду “, – додав Дмитро.

Зараз, за ​​словами українця, ліс тліє, сильної пожежі немає, тільки поодинокі спалахи.

Туристи також помітили, що на пальмах почали горіти старе листя.Нагадаємо, перші повідомлення про стихію з’явилися 28 липня. Один з найсильніших пожеж виникла в районі Манавгата, який знаходиться в 76 кілометрах від міста Анталія.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосив про мобілізацію всіх можливих сил для стримування стихії і гасіння лісових пожеж. При цьому в парламенті Туреччини запевнили, що, незважаючи на те, що пожежі поширилися на великій площі півдня країни, ситуація залишається під контролем і небезпеки для туристів немає.

Влада Туреччини назвали лісові пожежі, що охопили країну, національною катастрофою. Представник турецького президента Ібрагім Калин заявив, що влада вже почала розслідування причин того, що відбувається.

Йдеться про численні осередках загорянь в 17 різних провінціях країни.

Влада Туреччини вважають, що пожежі могли виникнути в результаті підпалів. Глава департаменту комунікацій адміністрації президента Туреччини Фахреттін Алтун заявив, що уряд буде шукати винних.

За останніми даними, постраждали понад 180 людей, троє загинули.

Місцеві кажуть, що вже давно не бачили таких пожеж. Від масштабних пожеж страждають і тварини.

“Дерева, тварини, будинки, кора. У нас горять легені, наша країна руйнується!” – пишуть в Twitter місцеві.

За матеріалами з сайту tsn.ua

Все буде Україна