Інгредієнти:
борошно – 400 грам
кефір – 250 мл
одне куряче яйце
цукор – 50 грам
вершкове масло – 50 грам
сода – одна чайна ложка
соняшникова олія – 500 мл
цукрова пудра для присипки
Приготування:
Для приготування вергунів на кефірі спочатку потрібно взяти глибоку миску, розбити в неї яйце, додати сіль і цукор. Все збити вінчиком.
У цю ж миску потрібно влити кефір і знову перемішати всі інгредієнти. Після чого додати соду, перемішати і додати вершкове масло, яке попередньо потрібно розтопити. Все добре перемішати. Тепер в отриману масу потрібно додати борошно. Його необхідно просіювати порційно і постійно перемішуючи кефірне тісто.
Тісто потрібно вимішувати спочатку вінчиком, а потім руками. Воно повинно вийти м’яким, однорідним і трохи липким. Миску з тістом потрібно накрити харчовою плівкою або рушником, і дати постояти близько 15-20 хвилин. Через вказаний час тісто потрібно розділити на дві частини, і кожну з них розкачати на пласт товщиною 2 – 3 міліметра.
Потім пласт потрібно розрізати на смужки товщиною 4 – 5 см, а після чого смужки потрібно розрізати по діагоналі, щоб вийшли ромбики. У центрі кожного ромбика потрібно зробити надріз.
Тепер в кожному ромбику один кінець тіста потрібно протягнути через отриманий надріз. Прийшов час смаження. У сотейник потрібно налити соняшникову олію і розігріти її до температури 160-180 градусів. У розігріту олію потрібно опустити заготовки з кефірного тіста і обсмажувати з двох сторін до золотистого кольору.
Готові вергуни потрібно викласти на тарілку, застелену серветками або паперовим рушником, щоб пішла зайва олія. Вергуни посипати цукровою пудрою і можна подавати до столу.
Смачного!