Вафельний рулет з желе та кокосом. Смак дитинства!!!

17 жовтня 2024 р. 22:36

Смак нашого дитинства, нагадую і вам що можна приготувати таку смакоту до осіннього чаювання.

Вихід: 4 рулети.

Інгредієнти:

  • вафлі квадратні – 4 листи;
  • желе – 3 п;

Крем шоколадний:

  • крекер шоколадний -1 п;
  • какао – 50 г;
  • цукор – 200 г;
  • вода – 500 мл;

Крем кокосовий:

  • кокосова стружка – 100 г;
  • молоко – 100 мл;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • масло – 300 г;

 

Приготування:

 

Готуємо желе: розводимо його гарячою водою у 300 мл води (не так як пише на упаковці), щоб було пружніше. Заливаємо у форму, у мене лоток застелений харчовою плівкою. Я готувала три желе виливаючи одне на одне після застигання попереднього(те желе яке заливаємо на застигле желе попередньо дати схолонути )і ставимо в холодильник застигати.

 

Кокосовий крем: Нагріваємо молоко і гарячим вливаємо у кокосову стружку (я давала трошки більше ніж 100 мл, десь 120). (Беруть смачну і якісну кокосову стружку, бо від неї напряму залежить смак рулета). Залишаємо набухати і холонути до кімнатної температури. До масла кімнатної температури додати цукрову пудру, збити і додати запарену кокосову стружку, ще раз збити чи перемішати.

 

Готуємо шоколадний крем: змішуємо цукор і какао, додаємо поступово воду, ставимо на вогонь перемішуємо і доводимо до кипіння. В цей час додаємо подрібнений в пісок крекер, перемішуємо і гарячим викладаємо на вафельні коржі. Далі на ці коржі викладаємо кокосовий крем, на край кладемо полоску з желе і завертаємо в рулет. Ставимо в холодильник на 5 годин/ніч. Нарізаємо порційно і смачного.

Рецепт та фото: Кулінарія Симончук

 

Джерело

Читайте також