Інгредієнти:
На 3 баночки по 720 мл
- Кабачки 1 кг
- Рис 200 г
- Морква 200 г
- Цибуля 200 г
- Болгарський перець 1 шт.
- Перетерті томати або томатний сік 350 мл
- Вода 350 мл
- Сіль 1,5 ст. ложки
- Цукор 1,5 ст. ложки
- Часник 3 зубчики
- Олія 120 мл.
- Оцет 9% 2 ст. ложки
- Пучок петрушки
Приготування салату з кабачків та рису на зиму:
- Рис промиваємо та відварюємо до напівготовності.
- Цибулю подрібнюємо за допомогою ножа і відправляємо в каструлю з олією. Обсмажуємо 2 хвилини до прозорості.
- Далі моркву натираємо на тертці, відправляємо до цибулі та обсмажуємо ще 7-8 хвилин.
- Додаємо дрібно нарізаний болгарський перець і смажимо 3-4 хвилини.
- Через 4 хвилини вливаємо до овочів перетерті томати чи томатний сік. Я використовую раніше заготовлені томати.
- Додаємо воду 350 мл, сіль, цукор. Перемішуємо та кип’ятимо 5 хвилин.
- Кабачки нарізаємо дрібним кубиком, подрібнюємо ножем петрушку і натираємо часник на дрібній тертці.
- Додаємо все в каструлю, перемішуємо і тушимо під кришкою на середньому вогні 10-15 хвилин.
- Через 15 хвилин додаємо відварений до напівготовності рис, перемішуємо і залишаємо на середньому вогні на 5 хвилин, після чого додаємо оцет, готуємо ще кілька хвилин і знімаємо з вогню.
- Розкладаємо салат по заздалегідь стерилізованих банках, закручуємо.
- Ставимо кришками донизу, кутаємо в рушник і даємо охолонути.
- Замість гарніру, та й просто як салат на легку вечерю. Рецепт старенький, але, без сумнівів, заслуговує на увагу. Мені здається, у тих, хто робить заготовки, знайдеться місце на поличці для цього смачного салату.