«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Улюблена заготівля на зиму! Кабачки з рисом на зиму – вже готовий обід, вечеря, або перекус на роботу

Салат з кабачків і рису на зиму: покроковий рецепт

Інгредієнти:

На 3 баночки по 720 мл

  • Кабачки 1 кг
  • Рис 200 г
  • Морква 200 г
  • Цибуля 200 г
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Перетерті томати або томатний сік 350 мл
  • Вода 350 мл
  • Сіль 1,5 ст. ложки
  • Цукор 1,5 ст. ложки
  • Часник 3 зубчики
  • Олія 120 мл.
  • Оцет 9% 2 ст. ложки
  • Пучок петрушки

Приготування салату з кабачків та рису на зиму:

  1. Рис промиваємо та відварюємо до напівготовності.
  2. Цибулю подрібнюємо за допомогою ножа і відправляємо в каструлю з олією. Обсмажуємо 2 хвилини до прозорості.
  3. Далі моркву натираємо на тертці, відправляємо до цибулі та обсмажуємо ще 7-8 хвилин.
  4. Додаємо дрібно нарізаний болгарський перець і смажимо 3-4 хвилини.
  5. Через 4 хвилини вливаємо до овочів перетерті томати чи томатний сік. Я використовую раніше заготовлені томати.
  6. Додаємо воду 350 мл, сіль,  цукор. Перемішуємо та кип’ятимо 5 хвилин.
  7. Кабачки нарізаємо дрібним кубиком, подрібнюємо ножем петрушку і натираємо часник на дрібній тертці.
  8. Додаємо все в каструлю, перемішуємо і тушимо під кришкою на середньому вогні 10-15 хвилин.
  9. Через 15 хвилин додаємо відварений до напівготовності рис, перемішуємо і залишаємо на середньому вогні на 5 хвилин, після чого додаємо оцет, готуємо ще кілька хвилин і знімаємо з вогню.
  10. Розкладаємо салат по заздалегідь стерилізованих банках, закручуємо.
  11. Ставимо кришками донизу, кутаємо в рушник і даємо охолонути.
  12. Замість гарніру, та й просто як салат на легку вечерю. Рецепт старенький, але, без сумнівів, заслуговує на увагу. Мені здається, у тих, хто робить заготовки, знайдеться місце на поличці для цього смачного  салату.

 

Джерело

Все буде Україна