Курку можна приготувати різними способами, за цим рецептом можна приготувати курячу тушонку, яку можна відварити і завжди мати під рукою, якщо потрібно швидко приготувати обід або вечерю без особливих зусиль і часу.
Ділюся рецептом приготування:
Курку ретельно промийте під проточною водою і розділіть на більш дрібні шматочки, які потрібно додатково порізати, щоб вони помістилися в банку для консервації.
Підготовлену таким чином курку на порції викласти в миску, посолити, поперчити і ретельно натерти, щоб аромати проникли в м’ясо.
Підготуйте класичні консервні банки (0,7 л) – вимийте їх і в ідеалі простерилізувати. Потім витріть їх насухо.
Моркву і цибулю очистіть і наріжте кільцями.
У кожну банку додайте від 1 до 2 лаврових листків і запашного перцю.
Потім додайте цибулю і моркву так, щоб дно було частково покрито. Також морву з цибулею можна і не додавати – це справа смаку.
Потім шарами утрамбуйте банки м’ясом разом з цибулею і морквою, залишаючи 2-3 см відступу від верхнього краю (саме тут випадає жир з курки при консервуванні). Закрийте банки кришками.
На дно широкої каструлі покласти рушник і розкласти по ньому банки з куркою. Потім налити в неї воду доверху.
Починаємо нагрівати, поки вода не закипить. Після закипання варіть приблизно 6 годин на малому вогні. Потім зніміть каструлю з плити і дайте банкам охолонути у воді.
Приготоване таким чином м’ясо готове до вживання відразу після відкриття. Банки потрібно зберігати в прохолодному місці з обмеженим доступом сонячних променів. М’ясо можна подавати гарячим і холодним, з випічкою, свіжими або тушкованими овочами, а також з картоплею, крупами.
Інгредієнти:
курка – 1,5 кг
морква – 1 шт (за бажанням)
цибуля – 1 шт (за бажанням)
сіль – 25 г
перець – молотий за смаком
перець запашний – 6 шт
лавровий лист – 5 шт