Форма розміром 20х20 см,
можна робити більшу, але збільшити порцію вдвічі.
Тісто:
300 мл сметани збити з
200 г цукру, щоб трошки розійшовся цукор
100 г розтопленого масла
1 ст.л розпушувача
Борошно додавати «на око», щоб замісити еластичне тісто. В мене пішло 650 г на вагу, або 5.5 скл (200мл)
Розділити на 8-10 частин і розтачувати дуже тоненько(3-4 мм), можна робити квадратні або круглі коржі. Я викладала на пергамент і вирізала однакові прямокутні коржі.
Пекти при 180 градусів, 5-6 хв, щоб залишались білими, не перепекти!
Крем:
1 кг яблук натерти на грубій терці, посипати цукром до смаку, в мене десь 1 скл, бо яблука солодкі, поставити на вогонь і поварити 5-10 хв, додавши 100 мл води. Тоді всипати 2 п зеленого желе і розмішувати до розчинення желатину.
Гарячою масою перемастити коржі і залишити для остигання. Коржі одразу пом’якнуть і коли желе застигне, пляцок буде дуже гарно тримати форму.
Смачного!