Торт “Кава-шоколад-вишня”. поєднує в собі насичений шоколадно-кавовий смак, а вишня додає ідеальну кислинку, роблячи його ще смачнішим і багатшим на аромат

20 листопада 2024 р. 16:52

Як приготувати

Інгредієнти:

Корж:

• 5 яєць

• 180 г цукру

• 2 ст. л. какао

• 1 ст. л. розчинної кави

• 200 г борошна

Крем:

• 400 мл вершків 30%

• 100 г цукру

• 150 г кисломолочного сиру

• 1 неповна ст. л. розчинної кави

Конфітюр:

• 300 г замороженої вишні

• 100 г цукру

• 3 г агар-агару

Пропитка:

• 50 мл теплого молока

• 1 ч. л. какао

Приготування:

Корж:

1. Збити яйця з цукром міксером до пишної і стійкої маси.

2. Розчинити каву в гарячій воді та додати до яєчної суміші.

3. Поступово додавати просіяні сухі інгредієнти — какао і борошно, ретельно перемішуючи лопаткою.

4. Вилити тісто в змащену форму або кондитерське кільце (діаметр 18 см).

5. Випікати в попередньо розігрітій духовці при 170°C протягом 40-50 хвилин.

Крем:

1. Збити вершки з кисломолочним сиром до густоти.

2. Розчинити каву в невеликій кількості води і додати до крему, перемішавши до однорідності.

Конфітюр:

1. Вишню змішати з цукром та агар-агаром, довести до кипіння.

2. Варити 3-4 хвилини після закипання, потім остудити і виливати в підготовлену форму.

3. Поставити в морозильник для застигання.

Збірка:

1. Розрізати корж на 4 частини, кожен шар пропитати молоком з какао.

2. Шар за шаром змащувати кремом, один з шарів покрити тонким шаром крему і викласти конфітюр.

3. Зібрати торт, оформити за бажанням (можна додати шоколадні стружки, ягоди чи горіхи).

Смачного! Цей торт стане справжнім хітом на вашому святковому столі завдяки поєднанню шоколаду, кави та вишні.

 

Джерело

Читайте також