Томатний соус з м'ясними кульками. Цей рецепт я знайшла в рукописній книзі рецептів моєї бабусі
М'ясні кульки:
М'ясо з однієї курки ( перемолоти на м'ясорубці)( м'ясо можете обирати любе 500 грам.)
1 шт. цибуля ( перемолоти на м'ясорубці)
Сіль ( за смаком)
Перець ( за смаком)
1 шт. Морква ( натерта на середній тертці)
1 шт. Яйце
Сушений Базилик ( за смаком)
Сушений часник ( за смаком) можете використовувати свіжий.
Всі інгредієнти перемішати і сформувати кульки ( я роблю трохи більші ніж Волоський горіх)
У киплячу воду закидуємо кульки на 10 хвилин.
Соус:
2 шт. Цибуля ріпчаста велика ( ріжемо пір'ями і обсмажуємо до золотого кольору.
Додаємо
Щіпка Кмину
1 шт. Гвоздика
2 шт. Лаврове листя
1 ч.л. цукру ( також можете додати за смаком)
5-7 шт. перець чорний горошком
4-5 шт. перець духмяний горошком
Це все трохи обсмажуємо разом з цибулею ( щоб розкрився смак спецій)
1 л. Томатного соку
100 грам кетчупу ( я використовую магазинний, який є в хаті)
Щіпка сухого базиліку
Соус варимо хвилин 10 і додаємо м'ясні кульки і ще вже все разом тушимо ще 15 хвилин на маленькому вогні.
Смачного!