«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Томатний соус з м'ясними кульками. Цей рецепт я знайшла в рукописній книзі рецептів моєї бабусі

Цей рецепт я знайшла в рукописній книзі рецептів моєї бабусі, спробувала і з тих пір постійно готую.

М'ясні кульки:

 

М'ясо з однієї курки ( перемолоти на м'ясорубці)( м'ясо можете обирати любе 500 грам.)

1 шт. цибуля ( перемолоти на м'ясорубці)

Сіль ( за смаком)

Перець ( за смаком)

1 шт. Морква ( натерта на середній тертці)

1 шт. Яйце

Сушений Базилик ( за смаком)

Сушений часник ( за смаком) можете використовувати свіжий.

 

Всі інгредієнти перемішати і сформувати кульки ( я роблю трохи більші ніж Волоський горіх)

У киплячу воду закидуємо кульки на 10 хвилин.

 

Соус:

2 шт. Цибуля ріпчаста велика ( ріжемо пір'ями і обсмажуємо до золотого кольору.

Додаємо

Щіпка Кмину

1 шт. Гвоздика

2 шт. Лаврове листя

1 ч.л. цукру ( також можете додати за смаком)

5-7 шт. перець чорний горошком

4-5 шт. перець духмяний горошком

Це все трохи обсмажуємо разом з цибулею ( щоб розкрився смак спецій)

1 л. Томатного соку

100 грам кетчупу ( я використовую магазинний, який є в хаті)

Щіпка сухого базиліку

Соус варимо хвилин 10 і додаємо м'ясні кульки і ще вже все разом тушимо ще 15 хвилин на маленькому вогні.

Смачного!

Все буде Україна