«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Танки, артилерія і 28 000 військових: Україна спільно з НАТО почала масштабні маневри Defender Europe-21

У Європі починаються масштабні навчання Defender Europe-21 за участю 26 країн і близько 28 000 військових.  Йдеться про Балканах і Чорноморському регіоні.  В цьому році Україна також бере участь в масштабних маневрах, повідомляє сайт Пентагону.

 Відзначається, що метою навчань є формування оперативної готовності та взаємодії між союзниками і партнерами по Північноатлантичному Альянсу.

 

Image

 

Початок навчань збіглося з ефектною презентацією морськими піхотинцями Великобританії реактивних ранців, які дозволяють проводити операції з десантування з використанням Gravity Jet Suit.

 Новітня технологія може зробити революцію в силах морської піхоти і в підрозділах ССО, оскільки кардинально змінює принципи проведення бойових операцій в складних умовах.

 Примітно, що позиції Кремля виглядають набагато слабше і вразливе у військовому плані в порівнянні з країнами НАТО.  Росія не тільки не володіє сучасними технологіями, а й в якості військових союзників може розраховувати лише на Білорусь і країни ОДКБ (Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан).

 
 Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі зазначив, що ключовим атрибутом Defender Europe- 21 є прозорість щодо цілей.

 "Defender Europe - це щорічні навчання. Ми проводимо їх довгий-довгий час ... це оборонні вчення. Вони допомагають нам налагодити нашу взаємодію", - сказав Кірбі.

Все буде Україна