Сьогодні пропоную свій новенький рецептик для вас, мої чудові кулінарочки. Пляцок з вишнями, яблуками та лимонним смаком, то є насолода ще та!

14 листопада 2024 р. 09:37

Форма розміром 20х30 см

Бісквіт:

5 білків збити з 3 ст л цукру

5 жовтків збити з 2 ст л цукру та 1 ч.л ванільного цукру на пухку масу, з'єднати з білками

+ 1 ч.л розпушувача

+ 5 ст.л борошна з чубком

Пекти з цієї порції два коржі, при температурі 180", приблизно 20 хв.

Середній корж з вишнями:

1.5 скл борошна (ємкістю 200 мл)

70 г масла або маргарину, потерти на грубій терці і розтерти з борошном

+ 2 жовтки

+3 ст.л сметани

+1 ст.л оцту

Замісити тісто, розділити на дві частини, тоненько розкачати.

2 білки збити з 2 ст.л цукру до піків, додати 1 п вишневого пудингу.

Тоді на одне тісто викласти білки + вишні консервовані, і накрити другим тістом, проколоти виделкою, пекти як один корж при 180" приблизно 20 хв.

Крем:

500 мл сметани збити з 3 ст.л цукру

300 г домашнього сиру +2 ст.л цукру+ 1 ч.л ванільного цукру, все збити блендером, додати до сметани.

Яблучний прошарок:

5 середніх яблук натерти на грубій терці, додати 200 мл води, поставити на вогонь, як покипить 2-3 хв, всипати 2 п лимонного желе, гарно розмішати і поставити остигати.

На бісквіт викласти шар крему, тоді яблука, корж з вишнями змастити кремом і прикласти до яблук. Тоді знову повторити. Залишити в холодильнику для повного застигання желе.

Краще наніч.

Смачного!

 

Авторка Тетяна Москаль

Читайте також