Сьогодні пропоную свій новенький рецептик для вас, мої чудові кулінарочки. Пляцок з вишнями, яблуками та лимонним смаком, то є насолода ще та!
Бісквіт:
5 білків збити з 3 ст л цукру
5 жовтків збити з 2 ст л цукру та 1 ч.л ванільного цукру на пухку масу, з'єднати з білками
+ 1 ч.л розпушувача
+ 5 ст.л борошна з чубком
Пекти з цієї порції два коржі, при температурі 180", приблизно 20 хв.
Середній корж з вишнями:
1.5 скл борошна (ємкістю 200 мл)
70 г масла або маргарину, потерти на грубій терці і розтерти з борошном
+ 2 жовтки
+3 ст.л сметани
+1 ст.л оцту
Замісити тісто, розділити на дві частини, тоненько розкачати.
2 білки збити з 2 ст.л цукру до піків, додати 1 п вишневого пудингу.
Тоді на одне тісто викласти білки + вишні консервовані, і накрити другим тістом, проколоти виделкою, пекти як один корж при 180" приблизно 20 хв.
Крем:
500 мл сметани збити з 3 ст.л цукру
300 г домашнього сиру +2 ст.л цукру+ 1 ч.л ванільного цукру, все збити блендером, додати до сметани.
Яблучний прошарок:
5 середніх яблук натерти на грубій терці, додати 200 мл води, поставити на вогонь, як покипить 2-3 хв, всипати 2 п лимонного желе, гарно розмішати і поставити остигати.
На бісквіт викласти шар крему, тоді яблука, корж з вишнями змастити кремом і прикласти до яблук. Тоді знову повторити. Залишити в холодильнику для повного застигання желе.
Краще наніч.
Смачного!
Авторка Тетяна Москаль