Смакота! Як зробити справжній домашній лимонад за декілька хвилин
Складові:
Вода – 1 л
Лимон – 2 шт.
Цукор – 150 г
М’ята – 3 гілочки (-і)
Приготування: Крок 1
Підготувати усі інгредієнти. Отриманий лимонад є концентратом, так що для подачі розбавляється холодною питною водою або охолодженою водою з газом, а також льодом. Цей напій потрібно спочатку зварити, але результат вартий витраченого часу.
Крок 2
Закип’ятити воду. Лимони та м’яту вимити та обсушити. Зняти тонкий шар цедри з лимонів, лише жовту частину, зручно використовувати ніж для очищення картоплі.
Крок 3
Лимони розрізати навпіл і видавити сік. М’яту крупно порубати.
Крок 4
У киплячу воду додати цукор, лимонну цедру та м’яту. Проварити протягом 2 хвилин та зняти з вогню. Повністю охолодити.
Крок 5
У охолоджений лимонад влити лимонний сік, перемішати.
Крок 6
Процідити напій від великих шматків та лимонних кісточок. Зберігати концентрований лимонад у холодильнику до 4 днів.
Безпосередньо перед подачею наливати в склянки 1 частину лимонаду і 1 частина води (якщо хочеться більш солодкий і насичений смак, налити більше лимонаду і менше води), додати лід. За бажанням можна прикрасити тонкими скибочками лимона або лайма та листочками м’яти.