Сирник з маком на шоколадному тісті. Один з моїх улюблених пляцків

16 листопада 2024 р. 16:30

Сирник з маком на шоколадному тісті. Покроковий рецепт приготування пляцка.

Форма 20×30 см

Тісто:

  • 225 г борошна
  • 75 г цукру
  • 75 г масла
  • 2 ст.л сметани
  • 2 яйце
  • 2 ст.л какао
  • 2 ч.л розпушувача

Приготування:

Борошно, какао та розпушувач перетерти з маслом. Додати всі інші інгредієнти та замісити тісто. Викласти на форму, зробити бортики.

Сирна маса:

  • 1.5 кг сиру
  • 6 яєць
  • 225 г цукру
  • 225 г масла
  • 2 ст.л манки
  • 60 г крохмалю

Приготування:

Сир з цукром збити блендером, додати все інше та ще раз збити.

Мак:

  • 225 г маку меленого
  • 400 мл води
  • 2 ст.л манки

Приготування:

Мак залити водою та проварити до випаровування води. Як охолоне, додати до маку манку та половину сирної маси.

На форму: тісто – сирна маса – макова сирна маса.

Пекти при 160° приблизно 2 години.

Смачного!

 

Джерело

Читайте також