«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Розсипчасте печиво «Сніжок» / «Білосніжка»

Це ніжне, розсипчасте печиво буквально тане в роті, нагадуючи легкий зимовий сніг. Готується швидко, а результат перевершує всі очікування!

Рецепт і фото: Тетяна Петришина

Інгредієнти:

  • Цукрова пудра – 50 г
  • Олія – 30 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 40 г
  • Масло або маргарин – 150 г
  • Борошно – 200-220 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Дрібка солі

 

За бажанням можна додати:

 Цедру цитрусових – для аромату
 Горіхи, прянощі, кокосову стружку – для різноманітності смаку

Покрокове приготування:

1. Замішування тіста
У мисці змішайте м’яке вершкове масло, пудру та олію. Легенько збийте вінчиком або міксером.
Додайте сіль, ванільний цукор, крохмаль і поступово просіюйте борошно.
Замісіть м’яке тісто (не варто його довго місити або додавати забагато борошна).
 Якщо тісто здається щільним, додайте 1-2 ст. л. холодної води.

 2. Формування печива
Розділіть тісто на 2-3 частини.
Сформуйте ковбаски, наріжте на шматочки товщиною 1,5 см.
Кожен шматочок трохи придавіть пальцем.

 

3. Випікання
Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом.
Випікайте у розігрітій духовці при 200°C приблизно 15 хвилин, поки не з’явиться легкий кремовий відтінок.
 Печиво має залишатися світлим – пересушене втратить свою ніжність!

 4. Завершення
Ще тепле печиво щедро посипте цукровою пудрою.

Корисні поради:

Не використовуйте гаряче масло, інакше печиво буде менш розсипчастим.
Випікайте до легкої кремовості, а не до золотистого кольору.
Для цитрусового аромату додайте трохи лимонної або апельсинової цедри.
Якщо хочете більш насичений смак, спробуйте додати горіхи, корицю або кокосову стружку.

 Смачного! Готуйте з любов’ю, і нехай у вас все вдається!

 

Джерело

Все буде Україна