Розсипчасте печиво «Сніжок» / «Білосніжка»
Рецепт і фото: Тетяна Петришина
Інгредієнти:
- Цукрова пудра – 50 г
- Олія – 30 г
- Кукурудзяний крохмаль – 40 г
- Масло або маргарин – 150 г
- Борошно – 200-220 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Дрібка солі
За бажанням можна додати:
Цедру цитрусових – для аромату
Горіхи, прянощі, кокосову стружку – для різноманітності смаку
Покрокове приготування:
1. Замішування тіста
У мисці змішайте м’яке вершкове масло, пудру та олію. Легенько збийте вінчиком або міксером.
Додайте сіль, ванільний цукор, крохмаль і поступово просіюйте борошно.
Замісіть м’яке тісто (не варто його довго місити або додавати забагато борошна).
Якщо тісто здається щільним, додайте 1-2 ст. л. холодної води.
2. Формування печива
Розділіть тісто на 2-3 частини.
Сформуйте ковбаски, наріжте на шматочки товщиною 1,5 см.
Кожен шматочок трохи придавіть пальцем.
3. Випікання
Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом.
Випікайте у розігрітій духовці при 200°C приблизно 15 хвилин, поки не з’явиться легкий кремовий відтінок.
Печиво має залишатися світлим – пересушене втратить свою ніжність!
4. Завершення
Ще тепле печиво щедро посипте цукровою пудрою.
Корисні поради:
Не використовуйте гаряче масло, інакше печиво буде менш розсипчастим.
Випікайте до легкої кремовості, а не до золотистого кольору.
Для цитрусового аромату додайте трохи лимонної або апельсинової цедри.
Якщо хочете більш насичений смак, спробуйте додати горіхи, корицю або кокосову стружку.
Смачного! Готуйте з любов’ю, і нехай у вас все вдається!