Рецепт на піст – Я завжди готую ці смачні фрикадельки під час посту – Рецепт, який я ніколи не забуваю

15 березня 2025 р. 16:39

Щоразу, коли піст, на моїй кухні не бракує цих смачних фрикадельок – Ви самі переконаєтеся, що це надзвичайно…

Інгредієнти:

  • картопля – 0,5 кг
  • рис – 0,5 склянки
  • морква – 2-3 шт
  • цибуля – 2-3 шт
  • кріп – кілька пасом
  • петрушка – кілька пасом
  • бісквітне печиво
  • сіль
  • масло

Як готувати?

Картоплю добре вимити і відварити в шкірці. Для пісних фрикадельок картоплю потрібно варити в шкірці, бо тоді вона буде більш клейкою і не потрібно буде додавати яйця.

Окремо відварюється рис. На півкіло картоплі беремо приблизно півсклянки рису. За бажанням можна використовувати будь-який вид рису. Поки все не закипить, почистити 2-3 середні цибулини і 2-3 морквини. Моркву натираємо на дрібній тертці, цибулю дрібно шаткуємо. У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо цибулю і моркву.

Беремо кілька гілочок зелені петрушки, подрібнюємо їх і поки що відставляємо. Коли картопля звариться, її необхідно очистити ще теплою. Потім розімніть картоплю, додайте відварений рис, моркву і обсмажену цибулю, а також посічену петрушку і кріп. Не забуваймо про сіль! Все потрібно дуже добре перемішати. З отриманої маси ліпимо фрикадельки, які обвалюємо в сухарях і обсмажуємо в розігрітій олії.

Подавати їх можна зі свіжими помідорами або солоними огірками, грибами або огірками.

Смачного!

 

Джерело

Читайте також