Рецепт на піст – Я завжди готую ці смачні фрикадельки під час посту – Рецепт, який я ніколи не забуваю
Інгредієнти:
- картопля – 0,5 кг
- рис – 0,5 склянки
- морква – 2-3 шт
- цибуля – 2-3 шт
- кріп – кілька пасом
- петрушка – кілька пасом
- бісквітне печиво
- сіль
- масло
Як готувати?
Картоплю добре вимити і відварити в шкірці. Для пісних фрикадельок картоплю потрібно варити в шкірці, бо тоді вона буде більш клейкою і не потрібно буде додавати яйця.
Окремо відварюється рис. На півкіло картоплі беремо приблизно півсклянки рису. За бажанням можна використовувати будь-який вид рису. Поки все не закипить, почистити 2-3 середні цибулини і 2-3 морквини. Моркву натираємо на дрібній тертці, цибулю дрібно шаткуємо. У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо цибулю і моркву.
Беремо кілька гілочок зелені петрушки, подрібнюємо їх і поки що відставляємо. Коли картопля звариться, її необхідно очистити ще теплою. Потім розімніть картоплю, додайте відварений рис, моркву і обсмажену цибулю, а також посічену петрушку і кріп. Не забуваймо про сіль! Все потрібно дуже добре перемішати. З отриманої маси ліпимо фрикадельки, які обвалюємо в сухарях і обсмажуємо в розігрітій олії.
Подавати їх можна зі свіжими помідорами або солоними огірками, грибами або огірками.
Смачного!