Рецепт хрусткого і смачного десерту, який готується за допомогою картопляного товкачика
Інгрeдієнти:
- яйце, 1 шт;
- мoлoкo, 1 стакан;
- кроxмаль, 3 ст.л;
- борошно, 1 стакан;
- цукор, 5 ст.л;
- мeд, ванілін.
Приготування:
Яйце з’єднуємо з цукром і ваніліном, взбиваємо вінчиком або міксером до повного розчинення цукру.
Розводимо масу молоком, всипаємо крохмаль і просіяне борошно. Суміш має вийти рідкуватою, як для оладок.
Ρозігріваємо олію на сковороді – знадобиться досить багато, макаємо товкачик в гарячу олію і опускаємо його в тісто, потім зразу опускаємо знову в олію. Тісто легко відстає і залишається у сковороді.
Виделкою перевертаємо ласощі і обсмажуємо до золотистого кольору з двох сторін.
Ось так швидко і просто ви приготуєте солодощі, які ми називаємо хмизом. На відміну від звичайного хрусткого хмизу, з цим немає ніякої метушні.
В саме тісто ви можете додати мед або ж просто полити десерт медом при подачі, чи посипати цукровою пудрою. Цукор в десерт ви також можете додавати на свій смак, якщо не любите сильно солодке, значить додаєте його менше.
Тісто можна зробити на кефірі, тоді десерт буде не хрустким, а пишним і повітряним.