Інгредієнти:
- М’ясо 1 кг;
- Сало 0,5 кг;
- Перець горошком 0,5 ч. л.;
- Чорний молотий перець 0,5 ч. л.;
- Сіль 1 ст. л.;
- Лавровий лист 1 пакет.
Спосіб приготування:
- М’ясо слід ретельно промити й подрібнити на шматки середнього розміру. Помістити все в глибоку миску, додати чорний перець, сіль та все ретельно перемішати. Банки попередньо промити, просушити й помістити в кожну на дно по 2 шт. лаврового листа та перець горошком.
- Потім в кожну банку слід розкласти м’ясо, залишаючи до країв близько 3 см. Так ми залишаємо місце для соку, який пустить м’ясо. В деко слід налити воду та помістити всі банки зі заготівлею. Банки накрити кришками й помістити в духовку.
- Потім піч вмикаємо й розігріваємо до 250°C. Тушенину слід готувати три години. Після того, як м’ясо почне кипіти, знизьте температуру до 150°C та продовжте тушіння.
- На маленькому вогні потрібно розтопити сало, а потім цим жиром полити зверху м’ясо після тушкування.
- Банки потрібно закрити стерилізованими кришками й окутати ковдрою. Залишити до повного остигання.
Смачного!