Пропоную рецепт чудового сирного пляцка,назвала я його «ласунка» так як пропорції та інгредієнти складала сама

14 вересня 2024 р. 10:47

Тонкі медові коржі,смачний повітряний крем доповнюють сирний прошарок з лимонною цедрою.Дуже смачне поєднання шоколаду,меду та сиру.

Приготування:

Нам знадобиться спекти 4 тонкі медові коржі.

Форма у мене велика 27:37

 

Отже,медово-шоколадні коржі:

 

150г цукор

50 г какао

100г молоко

60 г масло

80 г мед

1 яйце

1 чайна л. з чубком сода

400 г борошно

 

Приготування:

змішуємо цукор,какао,мед, молоко звичайне,кімнатної температури і масло в мисці.

Ставимо на водяну баню. Помішуємо,даємо маслу розчинитися. Вводимо збите яйце тонкою цівкою.Добре вимішуємо,має бути гладка однорідна маса. Додаємо соду. Збільшується маса в об‘ємі,проварюємо 5-6хвилин.

Знімаєм з вогню та додаємо поступово борошно. Виходить ніжне,медове тісто,борошном не забиваємо.При повному вистиванні воно стає густіше!

Масу ділимо на рівні 4 частини.

Беремо одну частину розкатуємо на пергаменті,інші три стоять в мисці на гарячій воді.В теплому стані тісто легко розкатати.

Розкатуємо на пергаменті тонко,має бути як газета,корж.Я випікаю на зворотній стороні форми.Так легко вирівняти коржі і знімати.

Коржі випікати 4-5хвилин. Гарячі виймати та ставити на рівну поверхню разом з пергаментом.

 

Сирний корж:

 

1,700 кг сир кисломолочний

300 г цукор

200 г масло

200 г сметани

7 яєць

80 г крохмаль кукурудзяний

Цедра з одного лимону

Сік з пів лимону

20 г ванільний цукор

 

Приготування:

 

До сиру додати сметану,жовтки,цукор,цедру,сік,м‘яке масло,крохмаль все збити блендером. Окремо збити білки до стійкості та вкінці вмішати в сирну масу. Випікати на пергаменті. Температура 170 гр.в кінці 20 хв збавила на 160 гр. Орієнтовний час випікання 1 година,але дивіться на особливості своєї духовки.

Готовий сирник по середині має трохи коливатися.Залишаємо на півгодини у виключеній духовці а потім виймаємо та охолоджуємо ,краще на ніч.

 

Крем

800 г молока

200 г цукор

1 ванільний цукор(18г)

2 яйця

80 г крохмалю

 

В сотейник ставимо 700г молока цукор,ванілку.Окремо в 100 г молока розмішаємо крохмаль та яйця.Коли молоко стало гаряче,тонкою цівкою вливаємо яєчно -крохмальну масу,постійно помішуючи на плиті.

Доводимо до кипіння та загустіння. Накриваєм плівкою та охолоджуємо добре.

Окремо зіб‘ємо 350 г(82%) масла зі 50 гр цукрової пудри.

По ложці в масло додаємо заварну основу, збиваєм міксером.Крем виходить гарний,стійкий.

Я зважила вагу крему та розділила на 4 рівні частини.

Складання пляцка:

На низ два шоколадні коржі змащені кремом, далі сирний корж, далі крем і знову два шоколадні змащені кремом.

На верх глазур.

 

Для глазурі:

 

150г чор.шоколаду

1 ст л какао

50 г молоко

1 ст.л пудри.

Це все ставимо на плиту,помішуючи,не доводимо до кипіння.Знімаємо і даємо 50 г м’якого масла. Розмішуємо.Прилиємо пляцок.Ставимо на ніч для просочення.

Гарно нарізається,вміру вологий і солодкий.Нехай вдається!

Читайте також