Приготування:
Нам знадобиться спекти 4 тонкі медові коржі.
Форма у мене велика 27:37
Отже,медово-шоколадні коржі:
150г цукор
50 г какао
100г молоко
60 г масло
80 г мед
1 яйце
1 чайна л. з чубком сода
400 г борошно
Приготування:
змішуємо цукор,какао,мед, молоко звичайне,кімнатної температури і масло в мисці.
Ставимо на водяну баню. Помішуємо,даємо маслу розчинитися. Вводимо збите яйце тонкою цівкою.Добре вимішуємо,має бути гладка однорідна маса. Додаємо соду. Збільшується маса в об‘ємі,проварюємо 5-6хвилин.
Знімаєм з вогню та додаємо поступово борошно. Виходить ніжне,медове тісто,борошном не забиваємо.При повному вистиванні воно стає густіше!
Масу ділимо на рівні 4 частини.
Беремо одну частину розкатуємо на пергаменті,інші три стоять в мисці на гарячій воді.В теплому стані тісто легко розкатати.
Розкатуємо на пергаменті тонко,має бути як газета,корж.Я випікаю на зворотній стороні форми.Так легко вирівняти коржі і знімати.
Коржі випікати 4-5хвилин. Гарячі виймати та ставити на рівну поверхню разом з пергаментом.
Сирний корж:
1,700 кг сир кисломолочний
300 г цукор
200 г масло
200 г сметани
7 яєць
80 г крохмаль кукурудзяний
Цедра з одного лимону
Сік з пів лимону
20 г ванільний цукор
Приготування:
До сиру додати сметану,жовтки,цукор,цедру,сік,м‘яке масло,крохмаль все збити блендером. Окремо збити білки до стійкості та вкінці вмішати в сирну масу. Випікати на пергаменті. Температура 170 гр.в кінці 20 хв збавила на 160 гр. Орієнтовний час випікання 1 година,але дивіться на особливості своєї духовки.
Готовий сирник по середині має трохи коливатися.Залишаємо на півгодини у виключеній духовці а потім виймаємо та охолоджуємо ,краще на ніч.
Крем
800 г молока
200 г цукор
1 ванільний цукор(18г)
2 яйця
80 г крохмалю
В сотейник ставимо 700г молока цукор,ванілку.Окремо в 100 г молока розмішаємо крохмаль та яйця.Коли молоко стало гаряче,тонкою цівкою вливаємо яєчно -крохмальну масу,постійно помішуючи на плиті.
Доводимо до кипіння та загустіння. Накриваєм плівкою та охолоджуємо добре.
Окремо зіб‘ємо 350 г(82%) масла зі 50 гр цукрової пудри.
По ложці в масло додаємо заварну основу, збиваєм міксером.Крем виходить гарний,стійкий.
Я зважила вагу крему та розділила на 4 рівні частини.
Складання пляцка:
На низ два шоколадні коржі змащені кремом, далі сирний корж, далі крем і знову два шоколадні змащені кремом.
На верх глазур.
Для глазурі:
150г чор.шоколаду
1 ст л какао
50 г молоко
1 ст.л пудри.
Це все ставимо на плиту,помішуючи,не доводимо до кипіння.Знімаємо і даємо 50 г м’якого масла. Розмішуємо.Прилиємо пляцок.Ставимо на ніч для просочення.
Гарно нарізається,вміру вологий і солодкий.Нехай вдається!