«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Пожовтіле пір’ячко цибулі ще можна врятувати: як із цією проблемою справляються дачники

Пожовтіння зеленої частини рослин засмучує людей, які вже були готові ось-ось зірвати перо і покришити в суп або картоплю. Інформує Майстерня ідей.

Якщо не вжити заходів, урожаю зеленої цибулі може і не бути зовсім. Але здаватися зарано. Є спосіб все виправити та отримати багато соковитої та пікантної зелені.


Пожовтіння цибулі

Основні причини цього явища:

дефіцит азоту;
нестача натрію;
хибна борошниста роса (пероноспороз).


Достатньо лише однієї причини, щоб перо почало жовтіти.

Дефіцит азоту

В цьому разі допоможе джерело азоту. Наприклад, сечовина (карбамід). Засіб розводять у воді, а потім поливають цибулю під корінь. Обприскування не вирішить проблему.

Нестача натрію

Цей аспект вирішується проблему ще простіше. Необхідно розчинити в 10 л води 0,5 ч. л. солі та полити цибулю під корінь.

Хибна борошниста роса

Пероноспороз складніша проблема, що потребує особливого підходу. Дачники використовують будь-який фунгіцид, який до моменту збирання врожаю нейтралізується.

Хибна борошниста роса не усунеться сама по собі. Через хворобу вся цибуля може згнити

 

Джерело

Все буде Україна