Нам знадобиться:
- Лаваш – 150-200 г
- Яйця – 3 шт.
- Молоко – 50 мл.
- Ковбаса – 100 г
- Сир твердий – 50-100 г
- Помідор – 1 шт.
- Сіль, приправа “прованські трави” – 1/2 ч. л. або за смаком
Покроковий рецепт приготування:
Я готуватиму в сковороді діаметром 26 см. Потрібно лаваша 150 г, можна використовувати 200 г, але не більше.
Лаваш скрутити та настригти соломкою, можна подрібнити ножем, як зручніше.
Окремо змішати яйця, молоко, трави, сіль якщо буде потрібно. Солі я додаю зовсім небагато, але її кількість залежатиме від того, наскільки солоний лаваш. Орієнтуйтесь самі.
Залити лаваш яєчною сумішшю.
Перемішати так, щоб весь лаваш був покритий цією сумішшю.
Сковороду змастити олією, викладаємо основу з лаваша. Сковороду попередньо на плиті не нагріваю. Викладаю всі інгредієнти у холодну сковороду.
Основі надати щільну, рівну форму.
Згори ковбаса, можна використовувати м’ясо, гриби.
Помідор та сир. Можна додати болгарський перець, що любите.
Готуємо під кришкою, на вогні нижче за середнє, до 20 хвилин. Я готувала на режимі (3 із 12) 20 хвилин. За цей час все повністю приготувалось.
Основа з лаваша виходить м’яка, смачна.
Смачно і в теплому і холодному вигляді, в холодному вигляді основа так само залишається м’якою.
Нашвидкуруч такий рецепт завжди виручить, якщо є лаваш.
Приготуйте, спробуйте, Смачного.