Інгредієнти:
Форма 20*30
- борошно – 500 грамів
- смалець – 150 грамів
- сода харчова -1 чайна ложка
- оцет 9% – 1 столова ложка
- яйця – 3 штуки
- цукор – 100 грамів
- вода – 100 грамів
- цукор – 100 грамів
- кисле молоко – 50 грамів
Крем:
- молоко – 500 мл
- борошно -2 столові ложки
- крохмаль кукурудзяний -2 столові ложки
- цукор – 200 грамів
- ванільний цукор 1 пачка
- вершкове масло – 300 грамів
Приготування:
У каструлю з товстим дном всипати цукор 100 грамів, поставити на помірний вогонь перепалити до коричневого кольору, влити 100 грамів холодної води (застерігаю обережно, щоб не обпектися, бо буде бурлити!!!!), варити до повного розчинення цукру.
До просіяного борошна додати холодний смалець, погасити соду оцтом, та додати до борошняної маси, додати цукор, яйця, перепалений цукор, кисле молоко, замісити м’яке еластичне тісто.
Розділити на три частини.
Випікати кожну частину при температурі 180 градусів 10 хвилин (не перепекти!!!)
Крем
Від загальної кількості молока взяти 100 мл, додати борошно, крохмаль цукор, та ванільний цукор, розмішати до однорідності, щоб не було грудок.
400 мл молока довести до кипіння, та тонкою стрункою додати попередню масу, варити при низькому вогні, постійно помішуючи до загустіння, накрити харчовою плівкою в контакт, до кімнатної температури.
М’яке вершкове масло кімнатної температури, збити та поступово додавати заварну масу, збити то пухкої маси.
Змастити коржі кремом верх пляцка також.
Рецепт та фото – Магдалина Шершун