Пляцок з яблуками та сиром за рецептом Лілії Цвіт. Дуже вдалий, смачний та добре тримає форму
Пляцок вийшов дуже смачний, ніжний, красиво нарізається, та добре тримає свою форму.
Інгредієнти для тіста:
Форма 25*35
- борошно – 600 грамів
- масло (маргарин) – 250 грамів
- розпушувач – 10 грамів
- цукор – 150 грамів
- жовтки – 3 штуки(білки в сирну масу)
- сметана – 100 грамів.
Сирна маса:
- кисломолочний сир 9% – 500 грамів
- цукор – 100 грамів
- білки -3 штуки
- сметана 20% – 100 грамів
- кисіль вишневий – 1 п. (40 грамів)
Яблучна начинка:
- яблука – 500 грамів
- цукор – 100 грамів
- манна крупа – 4 столові ложки (80 грамів)
- желе яблучне – 1 пачка (90 грамів)
Процес приготування:
До просіяного борошна натерти холодний маргарин, перетерти в крихту.
До жовтків додати цукор, збити, щоб розчинився цукор, додати борошно замісити досить густе тісто, розділити на 3 частини, загорнути в харчову плівку, поставити в холодильник на 30 хвилин.
Тим часом готуємо начинки….
СИРНА НАЧИНКА
До кисломолочного сиру додати сметану, добре збити міксером до однорідності.
Білки збити до утворення легкої піни, додати постійно тонкою стрункою цукор, збити до стійких піків, додати вишневий кисіль, акуратно, легенько вимішати лопаткою,та додати до сирної маси,та ще раз обережно змішуємо лопаткою, щоб не осіли білки.
ЯБЛУЧНА МАСА
Яблука очистити від шкірки, натерти на крупній тертці, якщо соковиті, трішки відтиснути сік додати цукор, манну крупу, яблучне желе, вимішати до однорідності.
Дістати першу частину тіста з холодильника, розкачати викласти у форму попередньо застелену пергаментом, робимо невеличкі бортики, викласти яблучну начинку, рівномірно розподілити, потім розкачати другу частину тіста, викласти сирну масу, розкачати 3 частину тіста викласти на сирну масу випікати в попередньо розігрітій духовці, при температурі 170 градусів 1 годину.
Остудити, посипати цукровою пудрою.
Магдалина Шершун