Пиріжки з сиром і курагою в духовці
Для приготування пиріжків вам буде потрібно:
тісто дріжджове (готове) - 600г
сир - 400г
курага - 200-300 г
цукор - 4 ст. л.
яйце (жовток) - 1 шт.
Рецепт приготування пиріжків:
Крок 01
Для пиріжків потрібно приготувати дріжджове тісто за будь-яким рецептом. Підійде і найпростіший. Наприклад, в склянці теплого молока з 1 ст.л. цукру замочити пакетик сухих дріжджів. Через десять хвилину додати дрібку солі, 1-2 ст. л. цукру і всипати близько 300г борошна, у міру замішування підсипати муку. Тісто має вийти і не сильно крутим, але й не рідким. Йому потрібно дати час для підйому, для цього зазвичай вистачає 40-50 хвилин. Якщо немає бажання займатися дріжджовим тістом вдома, можна купити готове тісто.
Перед тим як курагу покласти в сир для начинки, її потрібно вимити, покласти в каструлю, додати 2 ст.л. цукру, трохи води і проварити близько 5 хвилин. Зварену в сиропі курагу порізати на шматочки і змішати з сиром. Туди ж додати цукор, що залишився і яєчний жовток. Сирна начинка з курагою готова.
Крок 02
Розділити тісто на шматочки вагою не більше 70г. Зліпити з них коржики, в центр яких покласти приблизно по 2 ст.л. начинки.
Крок 03
З'єднати краї коржа і сформувати пиріжки. Змастити деко олією, укласти на нього пиріжки з курагою, прикрити харчовою плівкою і залишити для вистоювання на 15-20 хвилин.
Крок 04
Через зазначений час розігріти духовку до 190С. Пекти пиріжки до рум'яної скоринки. Зазвичай вистачає 25 хвилин. Пиріжки з курагою і сиром перекласти з дека на тарілку, накрити серветкою і дати відпочити. Смачного!