Пиріг “Райське яблучко” – м’який, ніжний повітряний десерт до чаю
Інгредієнти:
жовтки, 4 шт.;
цукор, 100 г;
сіль дрібка та ванілін;
борошно, близько 380 г;
розпушувач, 1 пакетик;
масло вершкове, 200 г;
сметана, 150 г.
Для начинки:
яблука, 6 шт;
цукор та кориця по 1 ч.л;
білки, 6 шт.;
сік лимону, 1 ст.л;
цукор, 120 г;
крохмаль, 30 г.
Приготування:
Просіяне борошно змішуємо із сіллю та цукром. Натираємо холодне вершкове масло і перетираємо все в крихту.
Всипаємо розпушувач, ванілін за смаком, додаємо жовтки та сметану, вимішуємо м’яке тісто.
Ділимо на дві частини і меншу відправляємо в морозильну камеру на 40 хвилин.
Білки змішуємо із соком лимона та збиваємо.
Частинами вводимо цукор і збиваємо пишну та густу масу.
Форму застеляємо пергаментом, викладаємо тісто, формуємо бортики.
Кладемо часточки яблук, присипаємо цукром і корицею і зверху заливаємо збитою, білковою масою, розрівнюємо.
Натираємо другий шматочок тіста.
Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 20-30 хвилин.
Пиріг виходить просто чудовим, ніжним і м’яким, з повітряним безе та апетитним, яблучним ароматом.