«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Окупований Донбас просить Верховну Раду України врятувати гірників шахт, що закриваються у "ЛНР"

Главу Верховної Ради України Дмитра Разумкова просять втрутитися в ситуацію із закриттям на окупованій частині Луганської області нерентабельних шахт. Відповідне звернення до спікера парламенту і уповноваженого з прав людини Людмили Денісової було відправлено від імені якогось "Комітету визволення Донбасу".
Про це повідомляє Наша країна із посиланням на "ОстроВ".

"Комітет" називає себе опозиційною силою, проте окуповану частину області однозначно називає "Луганською народною республікою".

У зверненні до Ю.Разумкова і Л.Денісової міститься прохання "втрутитися в ситуацію, що склалася в "Луганській Народній Республіці" (в оригіналі без лапок. - "ОстроВ") у зв'язку з ігноруванням і порушенням прав трудящих шахт "Никонор-Нова", "Комсомольська", "Партизанська", "Молодогвардійська".

звернення "ЛНР" до Разумкова

Ці шахти, часто є містоутворюючими підприємствами, закриваються як не рентабельні, а гірники звільняються. Тут існує так само кількамісячна затримка у виплаті заробітної плати. Шахтарі, з метою отримати ними зароблені гроші, вдаються до страйків. Каральні окупаційні органи, зі свого боку, заарештовують активістів.

З окупованої території скаржаться, що "керівництво" ЛНР "залишається пасивним в ситуації, що склалася, і не вживає заходів до вирішення проблеми. Шахтарі та їхні сім'ї продовжують залишатися без засобів до існування, навіть більше: репресії і терор проти незгодних тільки посилюються".

зВЕРНЕННЯ "ЛНР" до України

 

"У низці міст відсутній мобільний зв'язок, блокуються соціальні мережі."МДБ ДНР" продовжує затримувати шахтарів шахти "Комсомольська" для допитів (там відбувся останій страйк. - "ОстроВ"), про долю п'ятьох з них поки нічого не відомо.

 

 

У цій ситуації, йдеться в зверненні "Комітету", "у шахтарів залишається надія тільки на тиск з боку міжнародної спільноти на владу "ЛНР" (ніким у світі не визнану. -" ОстроВ ").

"Просимо Вас порушити питання щодо засудження дій влади  "ЛНР" на рівні міжнародних організацій з метою припинення репресій і актів залякування гірників і членів їхніх сімей, які стали стандартною практикою для правоохоронних органів", - волає до української влади "опозиційна сила".

Про "Комітет визволення Донбасу" нічого достовірно не відомо. Однак "МДБ ЛНР" визнало існування низки "опозиційних" структур, що підтримують шахтарські страйки. Окупанти назвали їх екстремістськими і пов'язаними з "іноземними спецслужбами".

Ейфорія пройшла і виявилось, що Донбас не годує Україну, мало того, брекети видубної копалини не покладеш на стіл та не звариш з них суп. Росії вугілля з Донбасу не потрібне, якби в Україні була проукраїнська влада - то за рік-два ві початку війни не потрібно було б і це вугілля Україні.

А взагалі - дивний народ жителі окупованих територій, - вони так хвацько позвозили танки з ешефотів та подіставали звідкись зброю щоб боротись з Українською армією, а якихось Пасічників та Пушиліних не можуть побороти? А зробити окремі республіки в складі "ЛНР", блокпости, барикади, в 2014 році так же все легко та просто виходило?

Все буде Україна