Не пиріг, а золото. Банановий пиріг у домашніх умовах

20 вересня 2024 р. 21:07

У мисці збиваємо яйця із сіллю та цукром до пишної білої піни. Просіваємо поступово в яєчну масу борошно та розпушувач, замішуємо бісквітне повітряне тісто.

Виливаємо тісто у форму для випічки, застелену пергаментом. Випікаємо бісквіт при 180 градусах 35 хвилин.

 

Для крему збиваємо в блендері банани з чайною ложкою сметани у пюре. Виливаємо пюре в сотейник, додаємо до нього цукор та решту сметани, висипаємо ванілін та крохмаль.

Варимо на середньому вогні суміш до загустіння, а потім перекладаємо в окрему миску для остигання.

 

Ділимо готовий бісквіт на два коржі. Збиваємо міксером до білих стійких піків вершкове масло, до нього поступово додаємо заварну основу.

Змішуємо кип’яток та молоко згущене і просочуємо рідиною коржі. Також коржі просочуємо карамеллю.

 

Змащуємо кожен корж кремом, збираємо пиріг. Стінки також змащуємо кремом.

Прикрашаємо пиріг тертим на дрібній тертці шоколадом.

Для стабілізації прибираємо пиріг у холодильник на годину та насолоджуємося смачним десертом.

Інгредієнти для бісквіту:

  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 120 г;
  • борошно – 120 г;
  • сіль – дрібка;
  • розпушувач – 1 ч.л.

Інгредієнти для бананового крему:

  • банан – 2 шт.;
  • сметана – 300 г;
  • цукор – 2 ст.л.;
  • ванілін – 1 г;
  • крохмаль – 1,5 ч.л.;
  • вершкове масло – 80 г.

Інгредієнти для просочення:

  • кип’яток – 200 мл;
  • згущене молоко – 3 ст.л.
  • карамель – 50 мл;
  • шоколад – 50 г.

 

Джерело

Читайте також