Не пиріг, а золото. Банановий пиріг у домашніх умовах
Виливаємо тісто у форму для випічки, застелену пергаментом. Випікаємо бісквіт при 180 градусах 35 хвилин.

Для крему збиваємо в блендері банани з чайною ложкою сметани у пюре. Виливаємо пюре в сотейник, додаємо до нього цукор та решту сметани, висипаємо ванілін та крохмаль.
Варимо на середньому вогні суміш до загустіння, а потім перекладаємо в окрему миску для остигання.
Ділимо готовий бісквіт на два коржі. Збиваємо міксером до білих стійких піків вершкове масло, до нього поступово додаємо заварну основу.
Змішуємо кип’яток та молоко згущене і просочуємо рідиною коржі. Також коржі просочуємо карамеллю.
Змащуємо кожен корж кремом, збираємо пиріг. Стінки також змащуємо кремом.

Прикрашаємо пиріг тертим на дрібній тертці шоколадом.

Для стабілізації прибираємо пиріг у холодильник на годину та насолоджуємося смачним десертом.
Інгредієнти для бісквіту:
- яйця – 4 шт.;
- цукор – 120 г;
- борошно – 120 г;
- сіль – дрібка;
- розпушувач – 1 ч.л.
Інгредієнти для бананового крему:
- банан – 2 шт.;
- сметана – 300 г;
- цукор – 2 ст.л.;
- ванілін – 1 г;
- крохмаль – 1,5 ч.л.;
- вершкове масло – 80 г.
Інгредієнти для просочення:
- кип’яток – 200 мл;
- згущене молоко – 3 ст.л.
- карамель – 50 мл;
- шоколад – 50 г.