«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

МОЗ Максим Степанов: Українці будуть отримувати COVID-паспорта так само, як і громадяни Євросоюзу.

Українці будуть отримувати COVID-паспорта так само, як і громадяни Євросоюзу.

У лютому в Україні має розпочатися масова вакцинація проти коронавируса, і українці отримуватимуть COVID-паспорта так само, як і громадяни Європейського Союзу. Про це в ефірі каналу Україна 24 заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Один з учасників ток-шоу зазначив, що в Європі "вже вводяться" COVID-паспорта, додатки для відстеження вакцинованих. Він висловив побоювання, що українці будуть перебувати в ізоляції в зв'язку з відсутністю вакцини зараз в країні. Степанов у відповідь сказав, що очікує початку масової вакцинації в Україні "в лютому, який настане вже через два тижні". "І все, що ви говорите про паспортах, про всіх інших документах, які будуть отримувати громадяни Європейського союзу, точно так же їх отримуватимуть і громадяни України", - додав глава МОЗ.

"І все, що ви говорите про паспорта, і про всі інші документи, які будуть отримувати громадяни Європейського союзу, точно так само їх отримуватимуть і громадяни України", - додав глава МОЗ.

Нагадаємо, що у грудні посол України в ЄС Точицький сказав, що довідка про вакцинацію від COVID-19 може стати вимогою для в'їзду в ЄС з "третіх країн", зокрема, України.

В кінці грудня повідомлялося, що в Угорщині розробили електронний COVID-паспорт, в якому будуть дані про щеплення і тести. Вчора повідомлялося, що в Польщі хочуть ввести "паспорта вакцинації", власники яких будуть отримувати "додаткові права". При цьому в ВООЗ поки заявили, що питання про введення паспортів вакцинації для мандрівників поки знаходиться на розгляді.

Джерело news.liga.net

Все буде Україна