«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Медівник, Медяник, Медовик.. Цей пухкий, ніжний наливний пиріг готується на кефірі і є надзвичайно смачним

Наполегливо рекомендую приготувати та потішити рідних Медівником, разом насолодитися ароматом меду і горіхів!

Нам потрібно:

- 150 гр. рідкого меду

- 250 гр. цукру

- 300 гр. борошна

- 4 яйця

- 200 гр. сметани (кефіру або кисляку)

- 2 ст.л. олії

- 1 ст.л. завареної чорної кави

- 1-1,5 ч.л. соди

- 1 ч.л. прянощів (суміш гвоздики, кориці коріандру, чорного перцю)

 

За допомогою міксера збити мед з цукром, додаючи по одному яйця, аж поки не утворяться пухирці.

Додати усі складники, окрім борошна. Перемішати.

Просіяти борошно зі содою і швиденько додати його в тісто.

Форму для випікання (32х20 см.) застелити пергаментом.

Вилити тісто.

Духовку розігріти до 200°, пекти 10 хв, потім зменшити температуру до 150-170° - пекти ще 35 хв.

✍🏻 Поради:

✔️ За бажанням можна додати чищені і порізані більшими шматочкамм грецькі горіхи. Раджу змішати їх з невеликою кількістю борошна - щоб не осіли на дно.

Куркума, кардамон, імбир та сушена цедра - 👍

Часом додаю родзинки, вялену журавлину, чорнослив.

✔️ Медівник варто порізати на порційні шматочки, скласти для зберігання у якусь посудину з кришкою (можна використати широку кастрюлю).

✔️ Найліпше розкривається його смак на 2-3 день, і чим далі, тим більше аромату.

Медівник не повинен бути мокрим, скоріше крихким і дуже-дуже запашним.

Все буде Україна