Маринований гострий перець на зиму: пальчики оближеш, за столом з’їдається миттєво!
Маринований гострий перець у банках
Список інгредієнтів, що нам знадобляться:Соус чилі гострий
гострий перець
часник
вода
оцет
цукровий пісок
сіль
рослинна не рафінована олія
гвоздика, лаврові листочки
перець духм’яний, насіння гірчиці
Спосіб приготування:
В розрахунку на 4 літрові банки, 1 кг пекучого перцю (у мене сорт “Індійський слон”), 3 головки часнику.
Для маринаду нам потрібно: 3 ліра води, 300 мл 9% оцту, 300 грам цукрового піску, 150 грам солі, 75 мл рослинної не рафінованої олії, гвоздика 8 шт, перець духм’яний 8 штук.
У стерилізовані заздалегідь банки, закладаємо вимитий і обсушенний перець (обережно прибравши плодоніжки) разом з нарізаними часточками часнику, 1 лавровий лист на банку, 15 грам насіння гірчиці, накриваємо кришками.
Готуємо маринад: всі інгредієнти змішуємо і доводимо до кипіння, заливаємо наші банки гарячим маринадом, і ставимо стерилізувати 10 хвилин.
Потім закручуємо кришками і перевертаємо, накриваємо і залишаємо до повного охолодження.
Перець маринований таким способом прекрасно зберігається про кімнатній температурі, перчик виходить “пальчики оближеш”.Книга кулінарних рецептів
Для любителів гостренького, особливо рекомендую, за столом з’їдається за лічені хвилини, це реально – бомба.
Всім бажаю яскравого і вдалого дня, успіхів у справах, щастя, любові і звичайно ж, міцного здоров’я!