Лимонно-маковий кекс, як приготувати розповідаю у коментарі

14 грудня 2024 р. 17:53

Рецепт

Цукор 200 г ,

лимонна цедра 2 ст.л.,

масло 200 г,

4 яйця,

молоко 20 г,

лимонний сік 60 г ,

борошно 230 г,

розпушувач 6 г,

сіль пів чайної ложки.


Макова начинка 


Maк 200 г, цукор 100 г, ванільний цукор 8 г, молоко 100 г,1 яйце, лимонна цедра одна чайна ложка. 


Помадка


Лимонний сік 25 г цукрова пудра 150 г

Для начинки з'єднайте мак ,цукор ,ванільний цукор і молоко. Кип'ятити щоб випарулася вся рідина ,охолодити. Додати яйце і лимонну цедру 


Тісто: масло кімнатної температури цукор і лимонну цедру збивати до пухкої маси. Тоді по одному додати яйця ще збити. Додати молоко і лимонний сік ,змішати. Додати борошно розпушувач і сіль добре змішати.
Випікати при температурі 180°, годину ,на нижньому рівні ,зверху прикрити пергаментом. Охолоджений помазати помадкою.

 

Джерело

Читайте також