Квашені баклажани з морквою та часником на зиму. Без оцту

21 серпня 2025 р. 15:55

Квашені баклажани – це дуже смачна та цікава закуска, до того ж, і дуже корисна. Квашені баклажани можна консервувати на зиму без оцту. Якщо ви любите баклажани, то обов’язково спробуйте приготувати цю закуску. Баклажани виходять неймовірно смачні, пікантні, трохи кислі і в міру гостренькі.

Ділюся рецептом приготування:

Готуємо розсіл. У каструлю наливаємо воду, всипаємо сіль, додаємо чорний перець горошком і лавровий лист і ставимо на плиту. Коли вода закипить проварюємо розсіл протягом 2-3 хвилин, знімаємо з вогню і залишаємо до охолодження.

Баклажани промиваємо, видаляємо плодоніжку і надрізаємо вздовж не дорізаючи до кінця з обох боків приблизно 0,5-1 см.

В іншу каструлю наливаємо воду 5 літрів, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. У киплячу воду по одному кладемо баклажани. Варимо баклажани протягом трьох хвилин, періодично занурюючи баклажани у воду, оскільки вони спливатимуть.

Варені баклажани викладаємо у миску, зверху кладемо тарілку і ставимо вантаж, щоб із баклажанів стекла зайва рідина та баклажани повністю не охолонуть.

Начинка. Моркву натираємо на великій тертці, цибулю нарізати півкільцями. Болгарський перець нарізаємо тонкою соломкою. Зелень петрушки дрібно ріжемо, часник подрібнюємо в часнику. Усі інгредієнти перекладаємо у глибоку миску та перемішуємо.

Тепер фаршируємо баклажани. Беремо баклажан і наповнюємо його начинкою із овочів. Начинки у баклажанах має бути багато. У такий спосіб фаршируємо всі баклажани.

 

Джерело

Читайте також