Куряче філе у сирному клярі. Роблю на вечерю вже багато років

06 листопада 2024 р. 16:07

Відбивні настільки неймовірно ароматні та смачні, що від них просто неможливо відмовитися. Якщо ви хочете приготувати справжнє частування для своїх близьких, тоді рекомендую цей рецепт.

Ділюся рецептом приготування:

Курячі грудки промийте під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками та наріжте меншими тонкими скибочками (розріжте кожну половину грудки вздовж і розріжте ці половинки ще на дві-три частини).

На обробну дошку покладіть шматок харчової плівки, розкладіть на неї курку і накрийте іншим шматком харчової плівки. Потім акуратно відбийте молоточком (плівка не дасть рідині з м’яса розбризкуватися на всі боки). Потім зніміть поліетиленову плівку і посипте обидві сторони шматочків м’яса сіллю та чорним меленим перцем.

 

У глибоку миску розбити два яйця, додати до них одну столову ложку соєвого соусу і дві столові ложки майонезу або сметани. Загущуємо крохмалем і перемішуємо до однорідної консистенції. Сир натерти на дрібній тертці і додати в миску з сумішшю. Ще раз добре перемішати.

Розігріти на плиті сковороду з товстим дном і трохи олії. Кожен шматочок м’яса загорніть у клярну суміш.

Ймовірно, кляр не прилипне до м’яса, тому натріть рукою з одного боку м’яса та покладіть його на розігріту сковороду.

Поки смажиться одна сторона, викладіть сирну суміш на іншу сторону відбивної. Коли суміш трохи схопиться на поверхні, переверніть м’ясо і обсмажте його з іншого боку.

Замість сковороди можна приготувати відбивні і в духовці. Випікайте їх при 220°C 15-18 хвилин.

Подавайте золотисті відбивні з відвареною картоплею, картопляним пюре або картоплею фрі з овочевим салатом. Приємного апетиту.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 400 г
  • твердий сир – 200 г
  • яйця – 2 шт
  • майонез – 2 ст.л.
  • соєвий соус – 1 ст.л.
  • крохмаль картопляний – 1 ст.л.
  • сіль – 1/3 ч.л
  • перець – за смаком

 

Джерело

Читайте також