Корзинка з білковозаварним кремом. Рецепт не мій,взятий на просторах інтернету,але дуже сподобався

10 грудня 2024 р. 17:04

Пісочне тісто:

100 гр м'якого вершкового масла або маргарина

65 гр. цукрової пудри

2 курячих жовтка

дрібка солі

10 гр. ванільного цукру

0,5 чайної ложки розпушувача

170- 180 гр. борошна

В мене маргарин. Розтерла маргарин із цукровою пудрою,додаю жовтки,ванільний цукор,перемішала. У муку додала розпушувач і просіюю у отриману масляну суміш,замісила тісто. Розкатала товщиною приблизно 1-1,5см, формочкою зробила кружальця і кладу їх всередину форми розправляючи пальцями щоб вийшла корзинка (формочки в мене металеві для кексів). Виделкою роблю на дні декілька проколів і у розігріту духовку 180 на 10-13хв

Поки корзинки стинуть роблю крем.

Білковий заварний крем:

2 курячих білка

150 гр. цукру

дрібка солі

4 столових ложки води

1\3 чайної ложки лимонної кислоти

У ємкість насипаю цукор з водою і на помірний вогонь,помішую. Як тільки закипіло з цього моменту чекаю 4хв і додаю лимонну кислоту,варю ще 3хв

Після того як засипала кислоту починаю збивати білки. Потім тоненькою цівочкою вливаю сироп не перестаючи збивать,заливаю у 4етапи,ввесь час збиваю. Як закінчився сироп продовжую збивать ще 5хв.

На дно корзинок кладу джем,у мене яблучний, зверху за допомогу кондитерського мішка та насадки формую з крему ось такі "шапочкі"

Смачно як в дитинстві

Всім смачного

 

Джерело

Читайте також